Foto: LETA
Pēc tikšanās ceturtdien tapis skaidrs, ka SIA "Skonto būve" un Valsts vides dienesta (VVD) turpmākās sarunas tiek atliktas uz nenoteiktu laiku, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Sokolova.

Būvnieks VVD pārmet to, ka dienests nespēj apliecināt sava pārstāvja rīcības tiesiskumu. "VVD nepieciešamas divas nedēļas laika, lai pārliecinātos par sava pārstāvja - inženiera, SIA "Geo Consultants" - rīcības pamatojumu un tiesiskumu," atsaucoties uz VVD pārstāvju teikto, skaidro "Skonto būve".

Līdz ar to neesot iespējams turpināt konstruktīvu diskusiju par gudronu dīķu sanācijas projekta pabeigšanu, jo pasūtītājs nevar apliecināt, ka inženieris pārstāv tā intereses.

Lūgumu apstiprināt inženiera rīcības atbilstību pasūtītāja interesēm rakstveidā "Skonto būve" iesniedza pasūtītājam pēc tam, kad inženiera un pasūtītāja rakstveida pieprasījumi, publiski paustie viedokļi un faktiskās darbības izrādījās "savstarpēji izslēdzošas, pretrunīgas un prettiesiskas", klāsta uzņēmums.

Tādējādi pēc kārtējās tikšanās ceturtdien tapis skaidrs, ka visas turpmākās sarunas tiek atliktas uz nenoteiktu laiku līdz VVD sniegs precīzus, tiesiskus un saprotamus norādījumus par to, kādas darbības viņu ieskatā būtu jāveic uzņēmējam.

"Šobrīd VVD un 'Geo Consultants" turpina izvairīties no jebkādu lēmumu pieņemšanas sanācijas projekta pabeigšanai," norāda "Skonto būve", uzsverot, ka kompānija turpina darbus objektā.

Jau vēstīts, ka "Skonto būve" 6. jūlijā iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret VVD par to, ka VVD apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā. Iepriekš VVD aizturēja darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā "Skonto būvei" par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā.

VVD iepriekš paziņoja par līguma laušanu ar "Skonto būvi", ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu. Rūpīgi izvērtējot alternatīvas, šobrīd līguma izbeigšana VVD ieskatā ir vienīgais risinājums, lai pabeigtu piesārņotās vietas sanāciju un nezaudētu Eiropas Savienības finansējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!