Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdienas pievakarē un naktī uz ceturtdienu, 13.augustu, Latviju šķērsoja pērkona negaiss, radot lokālus postījumus arī AS "Sadales tīkls" gaisvadu elektrolīnijās, ceturtdienas rītā elektrotīkla bojājumi gandrīz ir novērsti un elektroapgādes traucējumi ir vēl aptuveni 900 klientiem.

AS "Sadales tīkls" operatīvais personāls diennakts tumšajā laikā turpināja veikt bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi un ceturtdienas rītā ap pulksten 6.30 elektroapgāde traucēta vēl aptuveni 900 mājsaimniecībām.

Lielākie elektroapgādes traucējumi ceturtdienas rītā ir Bauskas novadā – 222 klientiem, Smiltenes novadā – 194 un Vecumnieku novadā – 148 klientiem, Rēzeknes novadā – 68 klientiem.

"Ceturtdienas laikā situācija elektroapgādē būs mainīga, jo bojāto elektrolīniju posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana ir sarežģīta un laikietilpīga un, lai novērstu reģistrētos elektrotīkla bojājumus, brigādēm nākas atslēgt papildus elektrolīniju posmus," skaidro uzņēmumā.

AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Iedzīvotājiem, pamanot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks vai pārrauti elektrolīnijas vadi, lūgums rīkoties atbildīgi. Netuvoties un neļaut to darīt arī citiem, kā arī nekavējoties ziņot, zvanot uz bezmaksas AS "Sadales tīkls" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404 vai 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!