Foto: F64

Būvniecības valsts kontroles biroja eksperts Varakļānu veselības aprūpes centra ēkā atklājis vēl vairākas bīstamas vietas, kas apdraud cilvēka dzīvību, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ceturtdien objektu apsekoja Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti. Viņi konstatējuši vēl vairākus nopietnus pārkāpumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Piemēram, viena no avārijas izejām beidzas ar atveramām durvīm, kam demontētas kāpnes. Izskrienot pa tām, nāktos piedzīvot kritienu. "Tas ir absurds, ka, atverot durvis uz evakuācijas izeju, ir jākrīt no vairāku metru augstuma," raidījumam skaidroja Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Būvniecības birojā uzskata, ka visi būvniecības pārkāpumi ir Varakļānu novada pašvaldības atbildība.

Savu gala atzinumu par ēku Būvniecības valsts kontroles birojs sniegs piektdien.

Vēstīts, ka nedēļu pēc traģiskā notikuma Varakļānu veselības aprūpes centrā, kur lifta šahtā iekrita nepilnus divus gadus vecs puika, kurš no gūtajām traumām mira, zēna vecāki joprojām nespēj saprast, kā sabiedriskā vietā varēja notikt kas tāds.

Ģimene aprūpes centrā apciemoja slimo vecmammu, kura gulēja trešā stāva palātā. Dodoties mājās, mazais bija piekusis, tika izlemts braukt ar liftu.

"Mazo ielaidu iekšā, liftā, kopā ejot, pagriezos, kur mamma, pagriezos - mazā nav, pazudis, ieiet liftā kaut kādā kastē un pazūd bērns, un ieraudzīju, ka tur ir sprauga liela, tur stikli," atceras bērna tēvs – Andris Elsts.

Lifts izbūvēts tā, ka starp ārsienu un lifta pamatni veidojas sprauga, kas bērnam izrādījās liktenīga. Attālums no grīdas malas līdz lifta ārējai stikla sienai ir aptuveni 34 centimetri.

Liftam ir žalūzijas un, ievērojot noteikumus, tām jābūt aizvērtām. Tomēr lifta tehniskais risinājums izveidots tā, ka žalūzijas ir nolaižamas vien pašā apakšējā stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!