Foto: DELFI Aculiecinieks

Balvu novada Bērzpils pagastā ceturtdien lielā platībā degušas saimniecības ēkas, norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēmis ceturtdienas rītā ap pulksten 09:00. Ieradušies notikuma vietā, ugunsgrēki secinājuši, ka vairāk nekā 580 kvadrātmetru platībā deg septiņas ēkas, no kurām sešas atradušās zem viena jumta. Ugunsgrēkā cietušas divas saimniecības ēkas, noliktavas un garāžas.

Kopumā ugunsgrēkā dega divas vienstāvu saimniecības ēkas 120 kvadrātmetru platībā, garāža 75 kvadrātmetru platībā, galdniecības cehs 160 kvadrātmetru platībā, divas noliktavas 112 kvadrātmetru un 56 kvadrātmetru platībā, kā arī saimniecības ēkas 60 kvadrātmetru platībā, dēļi 40 kvadrātmetru platībā un labības lauka rugāji 5 hektāru platībā.

Ugunsgrēkā sadega zoss, gailis un 12 vistas, bet izglābt izdevās divas vistas. Pulksten 14:20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt Mazsalacas novada Skaņkalnes pagastā otrdien divstāvu mājai dedzis jumts divdesmit kvadrātmetru platībā un bēniņi desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, kas bija saindējies ar dūmiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki reaģējuši uz 66 notikumiem, no kuriem 37 bijuši saistīti ar ugunsgrēkiem, bet 15 - glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!