Foto: DELFI

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā kopā saņemti 593 iesniegumi, no kuriem 495 iesniegumi saņemti no fiziskām personām un 98 iesniegumi no juridiskām personām, liecina informatīvais ziņojums "Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam", kuru otrdien, 25.augustā, skatīs valdība.

Veicot likumā noteiktās funkcijas valsts amatpersonu darbības kontroles jomā, 2015.gada pirmajā pusgadā KNAB pabeidza 224 pārbaudes. Veikto pārbaužu ietvaros atbilstoši savai kompetencei KNAB ir izvērtējis 481 amatpersonu darbību, pārbaudot 662 amatpersonu deklarācijas, saistībā ar likumā noteikto ierobežojumu un aizliegumu ievērošanu un 131 gadījumā uzsācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

Pārskata periodā ir pieņemti 104 lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā. Ar naudas sodu tika sodītas 56 valsts amatpersonas par kopējo summu 5500 eiro apmērā, savukārt 44 gadījumos ziņas par administratīvo pārkāpumu bija pietiekamas, lai KNAB konstatētu, ka izdarītais pārkāpums ir maznozīmīgs, un pieņemtu lēmumu neuzsākt administratīvā pārkāpuma lietvedību, izsakot mutvārdu aizrādījumu. Gada pirmajā pusgadā septiņām personām lūgts atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus par kopējo summu 4266 eiro apmērā. Pamatojoties uz KNAB pieņemtajiem lēmumiem, pārskata periodā amatpersonas valsts budžetā ir pārskaitījušas 6590 eiro.

KNAB Ziņojumu centrā minētajā pusgad'a ir pieņemti un uzklausīti 55 apmeklētāji.

Šā gada 30.jūnijā KNAB strādāja 144 darbinieki un pārskata periodā darbā pieņemti 13 darbinieki, savukārt darba tiesiskās attiecības ir izbeigtas ar četriem darbiniekiem. Gada pirmajā pusē KNAB piešķirtais valsts budžeta finansējums bija 5 237 428 eiro, papildus tam birojs piesaistīja ārvalstu finanšu palīdzību 15 882 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!