Foto: LETA

Migrācijas problēmu dēļ Latvija neplāno slēgt robežu ar Lietuvu vai Igauniju, šādu viedokli pirmdien žurnālistiem pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Straujuma trešdien Eiropadomes ārkārtas sanāksmē plāno lūgt papildu līdzekļus austrumu robežas stiprināšanai un labiekārtošanai, lai varētu veidot žogu un cita veida ierobežojumus, novietot novērošanas kameras, tomēr robežkontroli ar abām pārējām valstīm neplāno atjaunot.

"Ar Lietuvu vai Igauniju mums nav plānots slēgt robežu," sacīja Straujuma.

Valdības vadītāja Eiropadomē norādīs, ka migrācijas problēmas ir jārisina daudz nopietnāk un svarīgi ir bēgļu plūsmas cēloņi.

"Personīgi es gatavojos pietiekoši stingri pateikt, ka mēs nevaram katru nedēļu saņemt kādus skaitļus [par bēgļu sadali ES], nedomājot par cēloņiem," viņa pauda.

Straujuma norādīja, ka "jaunu skaitļu deklarēšana" ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs veido diskomfortu starp partijām un iedzīvotāju grupām.

Jau ziņots, ka Latvija uzņems kopumā 776 patvēruma meklētājus, šādu galīgo lēmumu piektdien pieņēma Saeimas Eiropas lietu komisija, kas apstiprināja valdībā atbalstīto Latvijas pozīciju par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera piedāvāto plānu migrācijas krīzes risināšanai.

Bēgļu krīzes dēļ dažas ES valstis atjaunojušas robežkontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!