12.Saeimas deputāts Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība, NA) nesaskata interešu konfliktu faktā, ka viņam daļēji pieder bērnudārzs un viņš piedalās lēmumu pieņemšanā par pirmsskolas izglītības iestāžu finansēšanu no valsts vai pašvaldību budžetiem.

Parādniekam pieder 60% uzņēmumā "Bērnu radošais centrs "Pūcīte"", kuram kā darbības veids norādīta pirmsskolas izglītība. Atlikušie 40% uzņēmumā pieder viņa sievai Dinai Parādniecei, kura ir viena no divām uzņēmuma valdes loceklēm, liecina informācija "Lursoft".

Parādnieks norādīja, ka ar uzņēmuma vadīšanu nodarbojas viņa sieva.

Uzņēmums 2014.gadā sasniedzis 152,95 tūkstošu eiro lielu apgrozījumu, vienlaikus nopelnot 12,26 tūkstošus eiro. Pēc "Lursoft" datiem, uzņēmumā strādā deviņi darbinieki.

Parādnieks Saeimā darbojas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kā arī ir Demogrāfijas lietu apakškomisijas vadītājs. Vienlaikus Parādnieks strādā Demogrāfijas lietu padomē. Gan komisijas, gan padome piedalās lēmumu pieņemšanā par pirmsskolas izglītības iestāžu finansēšanu.

Valdība iepriekš vienojās no nākamā gada pārtraukt privāto bērnudārzu dotēšanu no valsts budžeta, vienlaikus uzliekot par pienākumu to darīt pašvaldībām. Parādnieks iepriekš izteicies, ka, "lai vecāku nebūtu "situācijas ķīlnieki", valsts piespiedīs pašvaldības finansēt privātos bērnudārzus".

Politiķis, komentējot iespējamo interešu konfliktu, norāda, ka "kāds apzināti mēģina pasniegt šo faktu sagrozītā veidā", lai kaitētu viņa reputācijai. Viņš uzsver, ka politisko darbību pilnībā nodala no saimnieciskās, un bērnudārzu vada viņa sieva.

"Kādam tas ir izdevīgi [vērst uzmanību uz publiski pieejamu informāciju], jo nesen pieņemtie lēmumi apdraud viņu stāvokli. Kādam, acīmredzot, pašam ir savtīgas intereses, un tas mēģina savu interešu vārdā pasniegt šādu informāciju, piedēvējot citam šādas savtīgas intereses," sacīja NA deputāts.

Viņš uzsvēra, ka viņam piederošajā bērnudārzā vienmēr ar ir bērniem aizpildītas visas 38 pieejamās vietas, bet vēl 90 cilvēki gaidot rindā. Tā tas bijis vienmēr, neatkarīgi no valsts finansējuma, viņš piebilda. "Zinu daudzus vecākus, kas ir izmisuši," sacīja Parādnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!