Foto: F64

Nākamā gada februārī biedrība "Gods kalpot Latvijai" varētu pārtapt par partiju, savukārt partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) ar jaundibināto partiju varētu tikai sadarboties. Tās līderis Andris Ameriks partejisko piederību mainīt neplānojot.

Ameriks pastāstīja, ka biedrības "Gods kalpot Latvijai" vadītājs Andrejs Požarnovs viņam sacījis, ka "vēlas spert soli uz priekšu", un februāra beigās no biedrības varētu dibināt partiju.

Ameriks sacīja, ka šī notikuma iespaidā savu partejisko piederību noteikti nemainīs, un GKR ar jaundibināto partiju "Gods kalpot Latvijai" varētu "būt draudzīgās attiecībās" un sadarboties noteiktos jautājumos.

"Partijai "Gods kalpot Rīgai" oktobrī būs jau ceturtais kongress," sacīja Ameriks, norādot, ka partija turpinās iesākto darbu.

"Ļoti maz ticams, ka kāds no GKR biedriem varētu mainīt savu partejisko piederību, kļūstot par "Gods kalpot Latvijai" biedru," piebilda GKR līderis.

Biedrība "Gods kalpot Latvijai" ir sabiedriska organizācija, dibināta 2008.gada 11.martā. Savu mērķu īstenošanas nolūkā 2014.gadā biedrība aktivizēja biedru skaita palielināšanu un sāka sadarbību ar citām sabiedriskām un politiskām organizācijām.

Savukārt 2015.gada 27.februārī biedrība kopā ar partijām GKR, "Sadarbība" un "Sabiedriskā komiteja" pieņēma lēmumu par topošās partijas "Gods kalpot Latvijai" programmas projekta izstrādi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!