Foto: F64

Ir cerība, ka konkurence iepirkumos "padzīs uz leju" prognozētās izmaksas par Saeimas konferenču sistēmas un televīzijas (TV) aparatūras iegādi, pirmdien, informējot žurnālistus par parlamenta izsludinātajiem iepirkumiem, sacīja Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone.

Viņa norādīja, ka prasības pēc konferenču sistēmas un TV aparatūras parlamenta jaunajai ēkai Jēkaba ielā 6/8 bija iestrādātas jau jaunās ēkas projektā un attiecīgo iepirkumu dokumentācija ir tapusi atbilstoši šīm prasībām un funkcionalitātei, kā arī apstāklim, ka šai tehnikai būtu vēlams būt savietojamai ar to tehniku un sistēmu, kas pašlaik atrodas Saeimas galvenajā ēkā.

Vienlaikus Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre pauda, ka TV kameras ir tādas pašas kā Seimas sēžu zālē izvietotās. "Tehniski tādas pašas kvalitātes un prasību kameras," viņa piebilda.

Savukārt, runājot par prognozēto līgumcenu, kas kopumā abos iepirkumos ir 920 000 eiro, Pētersone atzīmēja, ka "lietas vienmēr var izvērtēt un tām jābūt samērojamām", taču šis projekts sācies trīs līdz četrus gadus iepriekš, un tas ir rūpīgi pārdomāts - funkcijai atbilstošs projekts ar attiecīgu aprīkojumu. "Izmaksas ir ņemtas no tirgus, informācija, kas ir pieejama internetā, taču cerība ir, ka tieši iepirkuma procedūra ir tā, kas šīs izmaksas "padzīs uz leju", jo mēs pilnīgi pieņemam, ka būs konkurence," teica Pētersone, piebilstot, ka ar šo tehniku būs iespējam salāgot jaunās un vecās zāles iekārtas.

Saeimas Tehnikas nodaļas valdītājs Guntis Stungrevics, kurš ir arī Iepirkumu komisijas vadītās, pastāstīja, ka kopumā plānots iegādāties 15 TV kameras. Jaunās ēkas pirmajā stāvā ir zāle ar 130 sēdvietām, kas ir izvietotas stacionāri, savukārt otrā un trešā stāva zāles ir pielāgojamas pēc nepieciešamības. "Pirmā zāle ir ar 130 vietām, un tajā sēdvietas ir izvietotas stacionāri un ir jāvar parādīt katru no runātājiem, lai varētu nodrošināt ne tikai translāciju, bet arī ierakstu arhīvam. Tāpat pirmā un otrā stāva zāle ir specifiskas ar to, ka šīs zāles šķērso kolonnas un novietot kameras ir diezgan specifiski. Un abām zālēm ir balkoni," skaidroja Stungrevics. Papildus televīzijai visās zālēs tiks nodrošināta arī konferenču sistēma un prezentāciju sistēma.

"Izejot no šīm prasībām, veikti iepirkumu aprēķini," teica parlamenta Tehnikas nodaļas valdītājs. Plānots, ka tehnika kalpos vismaz 10 gadu.

Informācija Saeimas mājaslapā liecina, ka izsludināti divi iepirkumi par konferenču sistēmas un TV aparatūras iegādi, tostarp televīzijas sistēmas izveides Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8 iepirkuma paredzamā līgumcena ir 450 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt Saeimas konferenču sistēmas paplašināšanas iepirkuma paredzamā līgumcena ir 470 tūkstoši eiro bez PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!