Foto: LETA

Ceturtdien Latvijas vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis un Lietuvas vēstniece Ungārijā Rasa Kairiene tikās ar Ungārijas aizsardzības ministru Ištvānu Šimičko (István Simicskó), lai pārrunātu aktuālos drošības politikas jautājumus, portālu "Delfi" informēja Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā.

Vēstnieki izteica pateicību ministram par izrādīto Ungārijas solidaritāti un ieguldījumu reģiona drošībā, patrulējot NATO gaisa telpā Baltijā, kā arī Ungārijas karavīriem, piedaloties mūsu reģiona mācībās.

Ministrs uzsvēra, ka Ungārija ir lepna par piedalīšanos Baltijas gaisa telpas patrulēšanā. Savukārt kopīgas militārās mācības ir svarīga pieredze un lieliska iespēja novērtēt savus spēkus.

Tikšanās laikā arī tika pārrunāta iespējamā pieredzes apmaiņa bruņoto spēku iesaistei robežu darbā. Ministrs Šimičko informēja, ka Ungārija apsver iespēju sūtīt trīs karavīrus uz Baltijas valstu NATO bāzēm.

Ministrs norādīja, ka mūsdienu drošības izaicinājumi un draudi ir saistīti gan ar migrāciju, gan arī Krievijas agresiju pēdējo gadu laikā. Savukārt vēstnieks Lieģis uzsvēra stratēģiskās komunikācijas nozīmi un aicināja Ungāriju sūtīt ekspertus uz NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru Rīgā pieredzes iegūšanai. Ministrs apsolīja apsvērt ekspertu nosūtīšanas iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!