Foto: DELFI

Sestdienas vakarā Rīgā bez ūdens vēl ir 150 ēkas, tomēr "Rīgas ūdens" sola līdz pusnaktij to atjaunot visiem namiem.

Ūdensvada aizbīdņu nomaiņa sākās ceturtdien, 29. oktobrī, bet sarežģījumu dēļ tā ieilga. Sestdien remontdarbos ir iesaistīt ap 100 cilvēkiem, informē "Rīgas ūdens" pārstāvis Arturs Mucenieks.

Remontdarbu laikā dzeramais ūdens ir pieejams no autocisternām. Informācija par autocisternu atrašanās vietām tiek aktualizēta SIA “Rīgas ūdens” mājas lapā www.rigasudens.lv, kā arī zvanot uz bezmaksas tālruni 80002122.

Līdz sestdienas pievakarei ūdensapgāde ir atjaunota 150 ēkām, bet vēl bez ūdens ir vairāk nekā 150 nami.

Darbu gaita ļauj prognozēt, ka līdz pusnaktij, ja neradīsies papildus sarežģījumi, ūdensapgādi visām ēkām būs iespējams atjaunot, skaidro Mucenieks. Viņš gan brīdina, ka līdz ar ūdensapgādes atjaunošanos, iespējama ūdens uzduļķošanās pilsētas ūdensvadā.

Šobrīd veikta lielākā daļa šajos darbos plānoto aizbīdņu nomaiņa. Brīvības ielā pēc remontdarbiem atjaunots asfalta segums. Nav atjaunots bruģa segums pie Gaisa tilta, Krišjāņa Barona un Brīvības ielu krustojumā, ierobežojot satiksmes plūsmu. Joprojām saglabājas arī citi satiksmes ierobežojumi, tomēr svētdienas pēcpusdienā satiksmes plūsma vairs netiks būtiski kavēta.

Remontdarbu nobeiguma stadijā, pie atlikušo trīs aizbīdņu nomaiņas, ir radušies inženiertehniski sarežģījumi, tomēr darbu gaita liecina, ka tuvāko trīs stundu laikā tos izdosies nomainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!