Foto: Reuters/Scanpix
Latvija izpildīs jau uzņemtās saistības par patvēruma meklētāju uzņemšanu, pēc Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdes sestdien apliecināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Nacionālās drošības padomes vārdā vēlos uzsvērt, ka terorisma draudu līmenis Latvijā nav mainījies – un tas joprojām ir zems," sacīja prezidents.

"Tāpat uzsveru, ka mūsu valsts drošības dienesti strādā pastiprinātā režīmā kopš vakar vakara, lai novērstu jebkādus iespējamos terora draudus Latvijā," teica prezidents, piebilstot, ka drošības situācijas valstī tiek kontrolēta.

Prezidents arī uzsvēra, ka Latvijas drošības dienesti cieši sadarbojas arī ar Francijas un citu valstu drošības dienestiem. Turklāt Latvija ir gatava sniegt jebkuru nepieciešamo atbalstu Francijai.

"Apzinos, ka terora draudu jautājums sabiedrībai ir būtisks kontekstā ar Eiropā notiekošajām diskusijām par patvēruma meklētājiem. Vēlos atgādināt, ka bēgļi ir tā sabiedrības daļa, kas uz Eiropu bēg tieši no kara un ekstrēmisma," sacīja Vējonis.

Prezidents arī apliecināja, ka Latvija ir rūpīgi izvērtējusi iespējas uzņemt patvēruma meklētājus – un turpinās darbu šajā jomā, pildot līdz šim uzņemtās saistības.

Polijas valdības pārstāvji tikmēr norādījuši, ka pēc teroraktiem pašreizējā bēgļu uzņemšanu vairs nav politisks risinājums. Jaunievēlētā konservatīvā Polijas valdība ir vienīgā Eiropas Savienībā, kas līdz šim nākusi klajā ar šāda vēstījuma paziņojumiem.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, informēja ministrijā.

Jau vēstīts, ka acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!