Foto: Publicitātes foto
Darbā Rīgas domē atgriezies iepriekš aizdomās par kukuļņemšanu no pienākumu pildīšanas atstādinātais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, kurš pēc divu gadu pārtraukuma šodien piedalījās Mājokļu un vides komitejas sēdē, novēroja aģentūra LETA.

2013.gada 1.jūlijā Aļeksejenko tika atstādināts no departamenta direktora pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja viņam aizdomās turētā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

Tolaik izskanēja, ka Aļeksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams, pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu.

Aļeksejenko pastāstīja, ka, pamatojoties uz ierosinātās lietas izmeklētāja sacīto viņa advokātam, līdz Ziemassvētkiem lieta pret viņu tikšot pilnībā izbeigta. Viņš arī bilda, ka visi ierobežojumi viņam tikuši noņemti jau 2013.gada 14.decembrī un ka viņš jau no šī datuma būtu varējis atgriezties departamenta direktora amatā, taču vēlējies, lai lietu pilnībā izbeidz. "Kā redzat, divus gadus tā noturējās," sacīja amatpersona.

No 1.decembra Aļeksejenko atgriezies darbā Rīgas domē, atsākot pildīt Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumus.

KNAB pārstāve Laura Dūša iepriekš apliecinājusi: "Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, taču attiecībā uz minēto personu piespiedu procesuālie līdzekļi ir atcelti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!