Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesā Zolitūdes traģēdijas civillietā pirmdien paredzēts sākt tiesu debates, pavēstīja tiesā.

Paredzēts, ka nākamā tiesas sēde sāksies plkst.14.

Cietušo pārstāvis Aldis Gobzems vienā no Zolitūdes traģēdijas civillietām Rīgas apgabaltiesā izteicis lūgumu apķīlāt uzņēmuma "Maxima" kustamo mantu viena miljona eiro apmērā. Tiesa izteikto lūgumu noraidīja.

Tiesneses Ilzes Ošiņas tiesvedībā ir triju pieteicēju – Edgara Čerņenoka, Valērijas Valentīnas Mizulas un Oksanas Vilsones – prasība.

Rīgas apgabaltiesa lietu ierosināja saistībā ar 142,3 miljonu eiro (100 miljonu latu) prasību pret uzņēmumiem "Maxima Latvija", "Re&Re", "Tineo", "Homburg Zolitude", "CMConsulting" un Rīgas domi saistībā ar traģēdiju Zolitūdē 2013.gada novembrī, kad, sabrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību veikalā zaudēja 54 cilvēki.

Vairāki cietušie nolēma atteikties no prasības pret "Re&Re", "Kubs", HND Grupu" un Rīgas domi.

Cietušie turpina uzturēt prasību pret "Maxima Latvija", uzņēmumiem "Homburg" un "Tineo". Prasītāji uzskata, ka tieši šie uzņēmumi ir atbildīgie saistībā ar notikušo.

Jau rakstīts, ka 2.oktobrī tiesa apmierināja vairāku atbildētāju lūgumu par bijušo atbildētāju - Rīgas pilsētas pašvaldības, uzņēmuma "Re&Re", arhitektu firmas "Kubs" un kompānijas "HND Grupa" - pieaicināšanu lietā kā trešās personas.

Tiesas sēdē šo lūgumu pieteica lietā esošo atbildētāju - mazumtirgotāja "Maxima Latvija", uzņēmumu "Homburg" un "Tineo" - pārstāvji.

"Homburg Zolitude" piederēja sabrukušā "Maxima" veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir "Tineo", kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam "Maxima Latvija".

Oskars Rekšņa, +371 67088611, zinas@bns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!