Foto: LETA
Latvijā nav nepieciešams veikt jaunu administratīvi teritoriālo reformu, kamēr nav pienācīgi izvērtēti iepriekšējās reformas ieguvumi un tas, cik daudz no iecerētā sasniegts pašvaldību ceļu un skolu tīklu sakārtošanā, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tiekoties ar Vecpiebalgas novada domes deputātiem, viņš atzina, ka lēmumiem par turpmākām pašvaldību reformām un apvienošanu jābalstās uz rūpīgu ekonomisko un sociālo apsvērumu analīzi, kā arī konsultācijām ar iedzīvotājiem.

Vējonis piebilda, ka pašvaldību attīstības līmenis ir ļoti dažāds - tas attiecas gan uz iedzīvotāju blīvumu, gan pašvaldību gatavību pašām aktīvi rīkoties, lai palīdzētu uzņēmējdarbības attīstībai.

Tikšanās laikā deputāti jautāja par reformām ne tikai pašvaldību, bet arī valsts pārvaldes līmenī. Valsts prezidents norādīja, ka jebkuru reformu īstenošana atkarīga no politiskās gribas.

"Ja nav pietiekamas aktivitātes nozaru ministriju vai valdības līmenī, ir grūti nodrošināt efektīvu reformu gaitu," uzsvēra Vējonis, piebilstot, ka no savas puses turpinās atgādināt par nepieciešamību īstenot neatliekamās reformas tādās nozarēs kā izglītība un veselība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!