Foto: LETA

Ja partija "Vienotība" nespēs izvirzīt savu premjera amata kandidātu, tā faktiski beigs pastāvēt, un tādā gadījumā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nāks klajā ar savu piedāvājumu, sacīja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Viņš norādīja, ka, "Vienotībai" ilgstoši nespējot izvirzīt savu kandidātu, valdības veidošanas process ieilgs, un tad ZZS valdē tiks spriests par to, kuru no tās pārstāvjiem virzīt šim postenim. Tad ZZS piedāvātu kādu citu kandidātu, piemēram, pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Vienlaikus Tavars veltīja kritiku "Vienotībai" par to, ka ta joprojām nav nosaukusi nevienu reālu premjera amata kandidāta vārdu, kā arī nav piedāvājusi dažādu problēmu iespējamos risinājumus.

"Runa ir par jautājumiem, as reāli jau tūlīt ir jārisina. Piemēram, nav nekādas skaidrības, kā Latvija rīkosies attiecībā uz bēgļiem un viņu izmitināšanu, bet šī problēma Eiropas kontekstā tikai pieņemas spēkā. Tāpat nav nekādu piedāvājumu veselības aprūpes jomā," sacīja Tavars.

Kā vēstīts, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir norādījis, ka nākamajam premjeram jābūt spilgtam līderim. Esošā premjere Laimdota Straujuma paziņojusi par savu demisiju. Ceturtdien Vējonis tikās ar partijām, lai runātu par jaunās valdības izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!