Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pagaidām neplāno izvirzīt savu premjera amata kandidātu.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka lielākā Saeimas frakcija, neskaitot "Saskaņu", ir "Vienotība", tāpēc tai jāpiedāvā kandidāts ar labu reputāciju un sabiedrības atbalstu. Ja "Vienotība" to nevarēs izdarīt, nākamā lielākā frakcija pēc deputātu skaita ir ZZS, piebilda Bērziņš.

Savukārt VL-TB/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks norādīja, ka par šo jautājumu vēl pāragri runāt. Arī viņš akcentēja - nespējot vienoties par "Vienotības" premjera kandidātu, savu kandidatūru šim amatam varētu piedāvāt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

No publiski minētajiem četriem potenciālajiem ZZS premjera amata kandidātiem Parādnieks kā piemērotāku šim amatam uzskata deputātu Māri Kučinski (ZZS). Viņam ir plašs skatījums uz lietām, labas organizatoriskas prasmes, viņš ir mērķtiecīgs un spēj valstiski domāt, paužot personīgo viedokli, sacīja Parādnieks.

Kā ziņots, pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši ZZS varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu.

ZZS jau paudusi gatavību virzīt premjera amata kandidātu, kaut līdz šim partneri uzskatīja, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas "Vienotībai". Gan neoficiāli, gan publiski kā iespējamie kandidāti no ZZS puses tiek minēti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis. Tiek gan norādīts, ka Dūklavs varētu nebūt pārāk ieinteresēts kļūt par premjerministru. Savukārt Augulim ir ļoti negatīvs reitings, līdz ar to viņa virzīšana premjera amatam būtu pretrunā ar pašas ZZS proponēto principu, ka nākamajam premjeram jābūt arī atbalstam sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!