Foto: DELFI

Ministru prezidente, Ministru kabinets un Valsts kanceleja 2015. gadā saņēmusi vairāk nekā 3560 iesniegumus, tostarp 1212 elektroniski, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Sabīne Spurķe.

Vietnē www.mazaksslogs.gov.lv saņemti 494 iedzīvotāju priekšlikumi administratīvā sloga mazināšanai un 1592 iedzīvotāju vērtējumi par iestāžu un darbinieku darbu.

Papīra un elektroniskā formā no fiziskām personām saņemti 1314 iesniegumi, bet no juridiskajām personām – 1211, kā arī reģistrēti vairāk nekā 1984 iedzīvotāju zvani.

Vēstulēs un saņemtajos zvanos iedzīvotāji visbiežāk interesējušies par pensiju palielināšanu un indeksāciju, finansējuma palielināšanu veselības aprūpei un zāļu kompensācijai, daudzdzīvokļu nama apsaimniekošanu, sociālo palīdzību, pilsonības jautājumiem un pedagogu algu palielinājumu. Tāpat iedzīvotāji izteikuši viedokli par "Rail Baltic" projektu, aizdevuma piešķiršanu "airBaltic" un iespējamo sadarbības partneru izvēli, patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā un migrācijas krīzi Eiropā, kā arī par Grieķijas un Ukrainas notikumiem.

Šā gada ietvaros pasaules politiķu foto un autogrāfu kolekcionāriem nosūtītas 208 Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas bildes ar autogrāfu. Vislielākā interese izrādīta no Vācijas, Ķīnas un Krievijas, informēja Spurķe.

Valsts kancelejas iniciatīvas "Mazinām slogu kopā!" ietvaros šā gada laikā mājaslapa www.mazaksslogs.gov.lv ir skatīta 22 622 reizes (53 304 lapu skatījumi), un kopumā to apmeklējuši 17 607 unikālie lietotāji. Savukārt mobilā aplikācija "Futbols valsts pārvaldē" lejuplādēta vairāk nekā 2582 reizes.

Iniciatīvas ietvaros iedzīvotāju uzdotie jautājumi bijuši saistīti ar elektronisko dokumentu aprites veicināšanu, valsts pārvaldes iestāžu datu bāžu darbību, valsts pārvaldes darbību un starpinstitūciju sadarbību, nepamatotu dokumentu pieprasīšanu un nogādāšanu citās iestādes valsts sniegto pakalpojumu saņemšanai, nodokļu administrēšanu, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, Uzņēmumu reģistra un notāra pakalpojumiem, komerctiesību, būvniecības un citiem aktuāliem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!