Foto: LETA

"Vienotības" Saeimas frakcijas tā dēvētā sešinieka vairāki deputāti pagaidām neatklāj, kā rīkosies frakcijas balsojumā par politiskā spēka līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu kā "Vienotības" Ministru prezidenta kandidātu.

Deputāte Ilze Viņķele (V) norādīja, ka savu pozīciju atklās 28.decembrī. Līdzīgu atbildi sniedza "Vienotības" frakcijas deputāts Veiko Spolītis, norādot, ka savu balsojumu paziņos partijas pārstāvjiem līdz 28.decembrim. Spolītis skaidroja, ka, pieņemot lēmumu, ir jāņem vērā vairāki faktori. Taujāts par rīcību gadījumā, ja Valsts prezidents nākotnē nolemtu nominēt Āboltiņu premjera amatam, politiķis norādīja, ka nevēlas par to spekulēt.

Arī parlamentārietis Ints Dālderis (V) norādīja, ka pašlaik savu izvēli neatklās.

Kā ziņots, "Vienotība" līdz 28. decembrim plāno veikt frakcijas un valdes balsojumu par vienīgo šī politiskā spēka izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidātu - partijas līderi Āboltiņu. Līdz šim datumam arī Zaļo un zemnieku savienība plāno nosaukt savu premjera amata kandidātu.

Pret Āboltiņas kandidatūru iestājas nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, savukārt uz nacionālās apvienības dalību arī nākamajā valdībā uzstāj seši "Vienotības" frakcijas deputāti - Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Dālderis un Spolītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!