Foto: F64
Svētdien meteoroloģiskie apstākļi neapgrūtina braukšanu pa valsts autoceļiem. Sākot no 5:05 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas divas "VAS Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica slideno posmu kaisīšanu Jelgavas apkaimē, portālu "Delfi" informēja "VAS Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji.

Kā liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta publiskotā informācija Twitter, Rīgā uzsākta tiltu, satiksmes pārvadu un ielu brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiālu.

Kurzemē vietām nedaudz snieg, gaisa temperatūra no -13 līdz -20 grādiem pēc Celsija.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, dienā daudzviet snigs, atsevišķos rajonos gaidāms arī neliels putenis.

Vietām snigšana būs stipra un sniega segas biezums palielināsies par 6-7 centimetriem. Transporta līdzekļu vadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo ceļi būs slideni, kā arī snigšanas laikā pasliktināsies redzamība, apgalvo uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat "VAS Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam. Vini atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

LVC mājas lapā www.lvceli.lv ir pieejama skaidrojošā informācija par ceļu ziemas uzturēšanas specifiku un prasībām, kā arī interaktīvā ceļu karte, kur attēloti aktuālie braukšanas apstākļi valsts galvenajos autoceļos, informē uzņēmuma pārstāvji.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem "VAS Latvijas Valsts ceļi" pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!