Foto: DELFI

Pazeminoties gaisa temperatūrai, arvien vairāk cilvēku nonāk slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vakar slimnīcā nogādāti jau 15 cilvēki, kuri guvuši ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumus.

Divi cietušie uz slimnīcu nogādāti pēc ilgstošas atrašanās sabiedriskā transporta pieturā. Vidzemē kāds 63 gadus vecs vīrietis ilgstoši sēdējis pieturā, ko pamanījusi kāda garāmgājēja, vairākas reizes paejot vīrietim garām. Vīrietis, kurš bija alkohola reibumā, sākotnēji bija pakritis un pats nespēja piecelties, līdz ar to piecelties un apsēsties viņam palīdzējuši garāmgājēji. Kārtējo reizi ejot garām šim vīrietim, garāmgājēja vērsās pie mediķiem, kuri vīrietim konstatēja deguna kaula lūzumu un ķermeņa atdzišanu.

Rīgas reģionā kāda 78 gadus veca sieviete pieturvietā piedzīvoja pēkšņu saslimšanu, kā rezultātā apjuka un neskaidri runāja. Sirmgalvi ilgstoši sēžam uz soliņa pamanīja garāmgājēji, kuri izsauca ātro palīdzību. Ierodoties mediķiem, sievietei konstatēta pēkšņa saslimšana un ķermeņa atdzišana.

Smagā stāvoklī slimnīcā nogādāta arī kāda 73 gadus veca sieviete, kura atrasta nekurinātā dzīvojamajā telpā. Kundzei pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis, un viņa nebija spējīga lūgt palīdzību. Sievieti smagā stāvoklī atrada radinieki, kuri, nevarot sakontaktēties ar viņu, kā arī iekļūt dzīvoklī, izlauzuši dzīvokļa durvis. Sieviete, ilgstoši atrodoties aukstā telpā, guvusi ķermeņa atdzišanu.

Pēkšņa saslimšana - insults - skārusi arī kādu sievieti Zemgalē, kura, ejot pa neapkurinātu gaiteni, nokritusi. Sieviete gaitenī nogulēja ilgāku laiku, līdz viņu kāds pamanīja. Mediķi sievieti slimnīcā nogādāja ar ķermeņa atdzišanu.

Tāpat slimnīcā vakar nogādāti vairāki cilvēki, kuri alkohola reibumā atrasti guļam sniegā, kā arī tie, kuri ārā atradušies laikapstākļiem nepiemērotā apģērbā, tādējādi gūstot apsaldējumus vai ķermeņa atdzišanu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēma 1252 izsaukumus, no kuriem 170 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!