Foto: F64

"Vienotība" sagaida Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa turpmāko rīcību saistībā ar premjera amata kandidāta izraudzīšanos.

"Vienotības" valdes loceklis Kārlis Šadurskis uzvēra - Vējonis uzņēmies iniciatīvu premjera amata kandidāta izvēlē un viņam šī iniciatīva jārealizē. "Vienotībai" savi kandidāti šajā situācijā nav jāizvirza.

Šadurskis piebilda, ka prezidents nominēs premjeru, tāpēc jāgaida viņa lēmums.

Taujāts, vai valdības vadītāja pienākumus prezidents varētu uzticēt "Vienotības" pārstāvim, Šadurskis sacīja, ka to nezina un nevar komentēt. Līdzīgi viņš nekomentēja arī to, vai šis process nav pārāk ievilcies.

Tāpat Šadurskis atkārtoti apliecināja, ka oficiāli nav uzrunāts premjera amatam un prezidents viņu vēl neesot aicinājis uz sarunām par šo jautājumu. Tāpat viņam neesot zināms, ka prezidents būtu uzrunājis kādu citu "Vienotības" politiķi, izņemot finanšu ministru Jāni Reiru (V), kurš atteicies kandidēt uz šo amatu.

Kā ziņots, pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Vējonis šonedēļ tikās ar iespējamajiem kandidātiem un šodien informēja par sarunu gaitu. Vējonis turpina iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu apzināšanu un uzrunāšanu, lai varētu izraudzīties atbilstošāko kandidātu.

Jaunās valdības un tās vadītāja dienaskārtībā būs daudz neatliekamu un Latvijas turpmākai attīstībai svarīgu jautājumu, uzsver Vējonis. Jāveic reformas izglītībā, jārūpējas par tautsaimniecības izaugsmi un demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, kā arī jāveic citi svarīgi darbi. Sarunās ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem Valsts prezidents uzklausa viņu redzējumu par šiem jautājumiem.

Prezidents pērn gada nogalē paziņoja, ka nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēma rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!