Foto: flickr.com/saeima

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), izvirzot premjera amatam Saeimas deputātu Māri Kučinski, ir izdarījusi nenopietnu vingrinājumu, lai tādējādi cīnītos par amatiem jaunajā valdībā, sacīja partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa atzina, ka cīņa ir par satiksmes ministra posteni.

Tāpat Āboltiņa pauda, ka ZZS veikusi nekorektu soli pret Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kurš ir uzņēmies iniciatīvu premjera kandidāta izvirzīšanā. Viņas skatījumā ZZS būtu vajadzējis nogaidīt, kamēr sevis izraudzītu kandidātu nosauc prezidents.

Āboltiņa arī pavēstīja, ka "Vienotība" nesekos ZZS piemēram un līdz brīdim, kamēr ar paziņojumu nebūs klajā nācis prezidents, savu premjera amata kandidātu nenominēs.

Savukārt, komentējot ZZS paziņojumu, ka tā neatbalstīs premjera amatam Kārli Šadurski ("Vienotība"), ja vien viņš tiks nominēts šim amatam, Āboltiņa sacīja: "Ar dažādu ultimātu un sarkano līniju novilkšanu jaunās valdības veidošanas process ir padarīts par farsu."

Tāpat viņa atturējās prognozēt, vai "Vienotība" būtu gatava strādāt Kučinska veidotā valdībā. "Prezidents nav nominējis Kučinski. Tādējādi es nerunāšu par lietām, kas būtu, ja būtu," piebilda Āboltiņa.

Jau ziņots, ka ZZS valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Tāpat ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu, Valsts prezidents Vējonis ticies ar "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!