Foto: DELFI

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) piesaka iespēju uzņemties atbildību par jaunās valdības veidošanu, sacīja ZZS premjera amata kandidāta statusam virzītais Saeimas deputāts Māris Kučinskis.

Uz jautājumu, vai tiek uzskatīts, ka ZZS ir reālas iespējas veidot valdību, vai arī šāds solis tiek sperts ar mērķi likt straujāk pieņemt lēmumus Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un partijai "Vienotība", Kučinskis atbildēja: "Es neļaušu mētāties ar savu vārdu. Protams, mēs esam apsprieduši iespēju, ka ZZS uzņemas iniciatīvu valdības veidošanā."

Vienlaikus Kučinskis neizslēdza iespēju, ka Vējonis varētu uzticēt valdības veidošanu kādam no "Vienotības" biedriem.

"Šādu soli spērām, jo šobrīd ir pārāk liela nenoteiktība. Tiek saukts viens vārds pēc otra, bet jēgas nav, sacīja Kučinskis.

Jau ziņots, ka ZZS valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Tāpat ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu, Valsts prezidents Vējonis ticies ar "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!