Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde pirmdien vienprātīgi atbalstīja Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam, portālam "Delfi" pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS uzsver, ka to neapmierina ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas - "Vienotības" rindās.

"Līdz šim publiski apspriestajām premjera amata kandidatūrām nav bijis ne sabiebrības, ne Saeimas vairākuma atbalsta," min ZZS valde, piebilstot, ka tāpēc jaunās valdības izveides process draud nonākt strupceļā. Turklāt šāda neskaidra situācija vēl vairāk mazinot sabiedrības jau tā zemo uzticēšanās līmeni Saeimai, valdībai un politiskajām partijām.

Kučinskis ir Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs. Viņš ir Liepājas partijas biedrs.

Kučinskis no 2004. gada decembra līdz 2006. gada novembrim bija reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs, iepriekš bijis Valmieras domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka līdz šim Valsts prezidents Raimonds Vējonis veidot valdību ir piedāvājis finanšu ministram Jānim Reiram (V) un Valmieras mēram Jānim Baikam, taču abi ir atteikušies.

Pēc tam Vējonis valdības vadītāja pienākumus piedāvājis uzņemties Kārlim Šadurskim (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!