Foto: LETA

Ģeopolitisko izaicinājumu, piemēram, terorisma draudu, dēļ Valsts policija (VP) vairāk uzmanības pievērsīs iekšējai mobilitātei, lai iedzīvotāji Latvijā justos droši, atzina VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Lai arī terorakti notiek ārpus Latvijas robežām, ir skaidri redzams, ka Latvijas sabiedrību šie notikumi satrauc un tā nejūtas droši, tāpēc policija ir atbildīga par iedzīvotāju drošības izjūtu, sacīja Ķuzis. Ņemot vērā minēto, ģeopolitiskie izaicinājumi liek VP pārskatīt savu filozofiju, tāpēc policija vairāk uzmanības pievērsīs iekšējai mobilitātei, lai reaģētu uz dažādām situācijām, atklāja policijas priekšnieks.

Viņš arī pastāstīja, ka VP nesen veica trauksmes pārbaudi, proti, naktī visiem policijas darbiniekiem neatkarīgi no ieņemamā statusa tika pavēlēts ierasties savā darbvietā. Divu stundu laikā vairāk nekā 70% policistu ieradās savā dienesta vietā vai tuvākajā policijas iecirknī. Ķuzis uzskata, ka šāds rādītājs liecina par pietiekami augstu policijas iekšējo mobilitāti.

"Viena lieta gan ir piecelties no gultas un atbraukt uz darbavietu, bet otra - pildīt savus pienākumus, tāpēc šogad tieši dienesta pienākumu pildīšanai pievērsīsim pastiprinātu uzmanību. Tas nozīmē, ka šogad tiks rīkotas arī citas iepriekš neizziņotas mācības ar konkrētu uzdevumu, tostarp ar dažādām dislokācijas vietas maiņām un bruņojuma izmantošanu," stāstīja Ķuzis.

Viņš akcentēja, ka šī gada budžets VP pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma ir lielāks, tāpēc būs iespējas celt policijas kapacitāti. Ar papildu finansējumu policija varēs atjaunot bruņojumu, proti, policija pāries no padomju standarta ieročiem uz NATO standarta ieročiem, lai krīzes gadījumā spētu armijai palīdzēt, neuztraucoties par atbilstošas munīcijas trūkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!