Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nemainīs savu pozīciju par atbildības saglabāšanu pār Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Saeimas Juridisko komisiju.

VL-TB/LNNK neredz argumentus, lai mainītu pozīciju par to, ka tās ministriem jāturpina darbs arī jaunajā valdībā, sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš.

Kā ziņots, "Vienotība" 28. janvārī koalīcijas partneru trīspusējās sarunās izteiks piedāvājumu uzņemties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), kā arī Saeimas Juridiskās komisijas vadību.

Sākotnēji premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ir piedāvājis "Vienotībai" uzņemties Ekonomikas ministrijas (EM) vadību. Tomēr "Vienotība" piedāvās nacionālajai apvienībai uzņemties atbildību par EM, bet VARAM tad nonāktu "Vienotības" pārziņā, žurnālistiem sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Ņemot vērā interesi par tieslietu jomas sakārtošanu, "Vienotība" piedāvāja iespēju mainīt kādu no Saeimas komisijām, ko vada šis politiskais spēks, uz Juridiskās komisijas vadību, pastāstīja Āboltiņa. Pašlaik Juridisko komisiju vada VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Kučinskis šajā jautājumā esot uzrunājis VL-TB/LNNK, bet nacionālā apvienība esot atteikusies. Tomēr ceturtien "Vienotība" rosinās vēlreiz pārrunāt šo jautājumu.

Kā ziņots, iepriekš Kučinskis piedāvāja "Vienotībai" uzņemties EM, Ārlietu ministrijas (ĀM), Iekšlietu ministrijas (IeM), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), kā arī Labklājības ministrijas (LM) vadītāju amatus.

Savukārt "Vienotība" bija paudusi vēlmi vadīt VARAM, Veselības ministriju, IZM, LM, ĀM un IeM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!