Foto: F64
Valsts prezidentu Raimondu Vējoni šonedēļ no slimnīcas intensīvās terapijas uz nodaļas telpām nepārvedīs, sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa paskaidroja, ka lielu pārmaiņu prezidenta veselības stāvoklī nav, pašsajūta ir apmierinoša un tiek turpināta terapija.

Prezidents dienas laikā ir nomodā un spēj sazināties ar medicīnas personālu, māsām un ārstiem. Tāpat viņu apmeklē tuvinieki.

Ārsti kontrolē Vējoņa veselības rādītājus un lēmumu par prezidenta pārcelšanu uz palātu pieņems saskaņā ar tiem. "Intensīvās terapijas pārtraukšanu noteiks ārsta lēmums," teica Sīle.

Vējonim veikta sirds operācija, jo infekcijas radīta sepse bija bojājusi sirds vārstuli, kas nomainīts ar protēzi. Prezidents atrodas intensīvās terapijas nodaļā nepārtrauktā ārstu uzraudzībā.

Atveseļošanās process ir individuāls un atkarīgs no organisma spējām tikt galā ar pēcoperācijas stāvokli un infekciju, norāda slimnīca. Šobrīd netiek prognozēts, kad prezidents varētu atgriezties darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!