Foto: LETA

Darbs ar papīra kaudzēm kavē policijas attīstību, uzskata tiesībsarga amata kandidāte Ilze Bērziņa-Ruķere.

Šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā Bērziņa-Ruķere, prezentējot savas prioritātes tiesībsarga amatā, norādīja, ka pēdējos gados ir notikuši daudzi uzlabojumi policijas darbā - patlaban manāma krietni lielāka atvērtība un atklātība.

Tomēr Bērziņu-Ruķeri satrauc jautājums par kriminālprocesa lietu izskatīšanas vienkāršošanu. Viņasprāt, policijas darbinieku veiktais papīra darbs ir neiedomājami liels. Turklāt "papīra lietu kārtošana" ir arī lietās par maznozīmīgiem nodarījumiem.

Bērziņa-Ruķere uzsvēra, ka sabiedrība policijas darbiniekus vēlētos redzēt ne tikai, sēžot savos kabinetos, bet arī ārpus tiem, tomēr esošā "papīru kaudze" to kavē.

"Papīra darbs ir milzīgs kavēklis, lai varētu attīstīties," secināja Bērziņa-Ruķere.

Tāpat amata kandidāte atzina, ka būtu vērts atsākt diskusiju par Policijas akadēmijas atjaunošanu. Viņa gan atzina, ka tagad tas nebūtu viegli izdarāms.

Kā ziņots, apstiprināšanai tiesībsarga amatā uz otro termiņu izvirzīta pašreizējā tiesībsarga Jura Jansona kandidatūra, turklāt uz šo amatu piekritusi kandidēt arī bijusī Valsts policijas speciāliste Bērziņa-Ruķere. Viņu šim amatam izvirzījuši "Vienotības" pārstāvji, bet Jansonu - nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas deputāti.

Tiesībsarga Jansona pašreizējais pilnvaru termiņš noslēgsies 2016. gada 16. martā, liecina Tiesībsarga biroja mājaslapā publicētā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!