Foto: DELFI Aculiecinieks
Naktī no 7. marta uz 8. martu daudzdzīvokļu ēkas pagalmā Rīgā valdījusi īsta rosība, pastāstīja "Delfi" aculiecinieks, kurš no rīta pamanījis, ka ēkai nobrucis balkons.

"Šonakt ap plkst. 1 naktī manīju lielu rosību sava daudzstāvu nama pagalmā. Glābēju un policistu pilns, norobežojošā lenta, vīri kaut ko skraida pa pagalmu, kaut kas notiek! Pēc brīža sapratu, ka Dzelzavas ielas 35 nama 53. dzīvoklim ir nobrucis balkons uz pagalma pusi! Kā tas ir noticis, nav ne jausmas," par redzēto stāsta "Delfi" aculiecinieks.

Nobrukušo balkonu aculiecinieks iemūžinājis no rīta, kad braucis uz darbu. "Nobildēju to, kas no balkona ir palicis pāri! Teikšu godīgi, es uz sava balkona jau divus gadus neesmu kāpis, jo mans balkons neizskatās diži labāks par šo!" stāsta aculiecinieks.

Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Mārtiņš Vilemsons portālu "Delfi" informēja, ka būvvalde vizuāli apsekos minēto ēku, kā arī uzdos ēkas īpašniekiem nekavējoties ierobežot teritoriju ap nobrukušo balkonu.

"Par pārbaudi tiks sagatavots atzinums, kurā cita starpā ēkas īpašniekiem tiks uzdots veikt konkrētās ēkas daļas konservāciju, padziļinātu ēkas tehniskā stāvokļa novērtējumu, un iesniegt to būvvaldē," apgalvoja Vilemsons.

Viņš norādīja, ka par namu tehnisko stāvokli, kā arī balkonu noturību pēc ēkas nodošanas ekspluatācijā pilnu atbildību nes nekustamā īpašuma īpašnieki, kuriem likums nosaka pienākumu rūpēties par īpašumu tā, lai ne pašiem iedzīvotājiem, ne garāmgājējiem netiktu radīts apdraudējums.

"Pārbaudes laikā tiks noskaidroti ēkas īpašnieki un apsaimniekotājs," piebilda RD pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!