Foto: LETA
Uzsveru, ka šis ir publisko attiecību triks, nevis ziņa, ar kaut cik vērā ņemamu vērtību, turklāt sabiedrībai tiek sniegta vienpusēja, nekorekta un nebūtiska informācija, noklusējot daudz būtiskākas ziņas, portālam "Delfi" pirmdien SIA "NP Management" izplatīto informāciju par tiesas spriedumu, ar kuru no advokāta Mārča Miķelsona piedzīti ap 370 000 eiro, komentēja pats Miķelsons.

Jau vēstīts, tiesa daļēji apmierinājusi SIA "NP Management" prasību pret Miķelsonu, atzīstot, ka advokāts ir pretlikumīgi izpaudis uzņēmuma komercnoslēpumus un advokāta noslēpumus, tādejādi rupji pārkāpjot gan Advokatūras likumu, gan advokāta ētikas normas. Tiesa no Miķelsona piedzinusi arī atlīdzību par labu "NP Management" teju 370 000 eiro apmērā, kā arī tiesāšanās izdevumus, pirmdien informēja prasītāja sabiedrisko attiecību pārstāve Maija Dulle-Sūniņa.

Miķelsons portālam "Delfi" uzsvēra, ka sabiedrībai tiek noklusētas daudz būtiskākas ziņas ar acīmredzamu mērķi, proti, ka "Daumants Vītols, Andris Eģītis, Solvita Pētersone u.c. "Nordic Partners" menedžeri, par kuru darbību saistībā ar SIA "NP Business centre" izlaupīšanu, notiek izmeklēšana vismaz četros kriminālprocesos par krāpšanu pret darījuma partneriem un valsti, ar PR (sabiedrisko attiecību) palīdzību un tēriņiem uz mediju telpas piesārņošanu varēs mainīt procesu gaitu un izvairīties no atbildības par izkrāptajiem līdzekļiem".

Sabiedrībai tiek noklusētas ziņas par to, ka 2014.gadā ar lielu troksni reklamētais "Nordic Partners" pārstāvju angažētais kriminālprocess pret saviem darījuma partneriem par it kā notikušu krāpšanu, iesniedzot prasību tiesā, ir izbeigts 2015.gada 30.decembrī, norāda advokāts.

Miķelsons atzīmē, ka uzņēmuma pārstāvji nevēlas publiski informēt sabiedrību ne par apelācijas instancē zaudēto tiesvedību par goda un cieņas aizskārumu pret viņu, nedz arī savām noraidītajām pretenzijām par it kā notikušo "Menard Port" pilnvaru viltošanu.

"Toties jo plaši ir izskandinājuši ziņu par Vidzemes priekšpilsētas tiesneša I.Dzeņa spriedumu, ar kuru it kā konstatēti kādi M.Miķelsona pārkāpumi. Pirmkārt, jāpiebilst, ka šo spriedumu vēl neesmu saņēmis, attiecīgi neesmu iepazinies un sīki komentēt nevaru. Tomēr jāpiebilst, ka ar šo spriedumu I.Dzenis ir novērtējis pierādījumus, kādi lietā netika konstatēti (šis fakts apstiprinās ar Rīgas apgabaltiesas spēkā nākušu 22.12.2015. lēmumu šajā pašā civillietā)," norāda advokāts, piebilstot, ka viņām šķiet dīvaini, ka viens no NP advokātiem un daži žurnālisti par šo spriedumu un viņa motīviem dīvainā kārtā bijuši detalizēti informēti jau no 8.marta.

"Tādējādi, domāju, ka kompetentām iestādēm ar kriminālprocesuāliem līdzekļiem būs iespēja pārbaudīt, kā un kādēļ tapis šāds dīvains I.Dzeņa spriedums," pauž advokāts.

"Jau šobrīd nepārprotami varu apstiprināt, ka šis viena tiesneša kļūmīgs nolēmums tiks pārsūdzēts. Jautājums, vai NP sabiedrisko attiecību pārstāvji būs tikpat aktīvi, informējot sabiedrību, kad šis tiesas spriešanas ekscess tiks atcelts," retoriski vaicā Miķelsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!