Foto: DELFI
Gatavojot cūkgaļas šašliku, etiķis ir biežāk izmantotais skābinātājs. Piešaujot marinādei citronskābi, rezultāts tevi pārsteigs – kamēr kurināsi grilu, gaļa jau būs perfekti iemarinējusies, turklāt gabaliņi būs izcili sulīgi, maigi un teju mutē kūstoši.

::recepte::

Sīpolu nomizo un sarīvē. Tomātus pārgriež uz pusēm, norīvē mīkstumu. Dilles sakapā.

Gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā, pievieno sīpolus, tomātus, dilles, citronskābi, sāli, cukuru un garšvielas.

Ar rokām gaļu enerģiski mīca un spaida 7-10 minūtes, lai šķiedras kļūtu mīkstākas un marināde labāk iesūktos gaļas gabaliņos.

Kamēr kurina grilu, gaļa jau ir perfekti iemarinējusies un gatava cepšanai.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļa1 TKcitronskābe1 TKsāls1 ĒKcukurs1 sīpols1 diļļu buntīte3 tomāti1 ĒKšašlika garšviela "Tasty"

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo un sarīvē. Tomātus pārgriež uz pusēm, norīvē mīkstumu. Dilles sakapā.

2

Gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā, pievieno sīpolus, tomātus, dilles, citronskābi, sāli, cukuru un garšvielas.

3

Ar rokām gaļu enerģiski mīca un spaida 7-10 minūtes, lai šķiedras kļūtu mīkstākas un marināde labāk iesūktos gaļas gabaliņos.

4

Kamēr kurina grilu, gaļa jau ir perfekti iemarinējusies un gatava cepšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!