50 dienas intensīvu emociju, 15 spēles dalībnieku, 5 reizes nedēļā jaunajā realitātes seriālā “Ferma” par mūsdienu cilvēku attiecībām neparastos apstākļos jau no 18. februāra varētu kļūt par ikviena TV3 skatītāja ikdienu līdz šim vērienīgākajā kopprojektā trīs Baltijas valstīs, DELFI informēja TV3 sabiedrisko attiecību koordinatore Kristīne Jučkoviča.
Pārraide TV3 ēterā būs četras darbdienas – otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 20.03 un svētdienās plkst. 20.03.

Šajā projektā piedalījušies vairāk nekā 50 radošo darbinieku un ieguldītas apjomīgas TV3 investīcijas, “Ferma” ir inovatīva formāta programma, kurā katra TV3 skatāmā epizode atbildīs vienai “Fermā” nodzīvotai dienai. Kopumā tā līdzināsies pašmāju garfilmai: līdzās ikdienas rosībai un uzdevumiem būs skatāmas gan patiesas kaislības un bēdas, gan neviltots prieks. Plānots, ka šī programma ar savu neparastumu un vienlaikus – vienkāršību un kvalitāti piesaistīs skatītājus visā Latvijā.

“Ferma” ir izdzīvošanas spēle, kurā dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas it kā atgriezušies 100 gadu senā pagātnē, kad zemes apstrādei, malkas ieguvei un apģērba izgatavošanai tika izmantoti vienīgi mehāniski darbarīki. Realitātes šovs filmēts lauku mājās, kur dalībnieki pagājušajā vasarā saimniekoja un nodarbojās ar lauksaimniecību – kopa lopus, audzēja pārtiku, auda, zvejoja u.c. No Latvijas “Fermā” dzīvoja un strādāja noliktavas pārzinis Māris Eņģelis (43) no Mārupes, RIMI pārdevēja no Rīgas Una Jēkabsone (20), privātuzņēmējs no Alūksnes Gojko Gorskis (28), skolotāja no Jelgavas Liene Šadrovika (47) un floriste no Kandavas Ilona Salma (31). Skatītājiem redzot, katru nedēļu viens “Fermas” iemītnieks tiks izbalsots, un tas, kurš paliks, kļūs par uzvarētāju, un iegūs galveno balvu – 10 000 eiro.

Par “Fermas” “vagaru” jeb saimnieku tika izvēlēts aktieris un cilvēks, kas sevi jau ne vienu reizi vien veiksmīgi pierādījis TV raidījuma vadītāja lomā – Artūrs Skrastiņš. Viņa uzdevums spēlē ir “noganīt” piecus realitātes spēles “Ferma” Latvijas komandas dalībniekus un vēstīt par notikumiem fermā Latvijas TV3 skatītājiem.

Šāda veida pārraide līdz šim jau veiksmīgi demonstrēta Zviedrijā un Norvēģijā, šo formātu iegādājušās arī televīzijas Vācijā, Francijā un ASV. Jaunā realitātes spēle izvēlēta arī pateicoties TV3 skatītāju ieteikumiem visā Latvijā, ko TV3 guvis ikgadējo tikšanos laikā ar Latvijas iedzīvotājiem – vairākkārt saņemts ierosinājums veidot Latvijas un Baltijas valstu apstākļiem atbilstošu televīzijas spēli, izmantojot vietējos resursus un iedzīvotāju iemaņas, ko telekompānija TV3 arī, veidojot jauno programmu ņēmusi vērā.

“Ferma” ir jauns Baltijas TV3 kopprojekts, veidojot kādu realitātes spēli – pieredze rāda, ka šādi projekti guvuši ievērojamu skatītāju atsaucību. Šo garfilmu, tāpat kā skatītāju vidū populāros “Robinsonus”, veidojusi producentu kompānija “Strix AB” sadarbībā ar Vides Filmu studiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!