Ja tagad valdības darbā netiks izveidota struktūra un mehānismi, kā strādāt, tad pie rezultāta nenonākt, laikrakstam "Diena" intervijā uzsvēris premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

"Es, protams, redzu, ka man piešķirtais uzticības avanss pamazām ir izsmelts, jo cilvēki sāk prasīt, kur ir valdības darba rezultāti, galu galā valdība jau gandrīz divus mēnešus strādā. Tāpēc es uzsveru – sakostiem zobiem, bet valdībai jāizveido darbu struktūra," intervijā skaidroja Kučinskis. "Es vienmēr esmu bijis ļoti strukturēts cilvēks, un, ja mēs arī tagad valdības darbā neizveidosim struktūru un mehānismus tam, kā strādāt, tad netiksim pie rezultāta."

Premjerministrs intervijā atzina, ka viņam būs kauns, "ja pēc trim gadiem šis kuģis nebūs uzņēmis kursu. Patlaban kuģis dreifē un dreifē visa Latvijas ekonomika".

Atbildot uz jautājumu, kāpēc ministrijām atdevis pārstrādāšanai izstrādātos rīcības plānus, Kučinskis uzsvēra, ka no ministrijām saņēmis nesaprotamus rīcību aprakstus, kurus bijis spiests ar saviem komentāriem atdot ministrijām.

"Tas, ko es saņēmu, acīmredzot ministriju izpratnē ir "kā parasti". Turklāt rodas jautājums, kā sabiedrība ministriju rakstīto sapratīs, ja es nesaprotu?" retoriski vaicāja Kučinskis. "Tagad esmu devis ministrijām laiku iesniegtos plānus pārstrādāt, atcēlu braucienu uz Latvijas robežu, lai 7. un 8. aprīlī vēlreiz kopā ar katru ministru pārrunātu rīcību plānus."

"Diemžēl pagaidām esmu ļoti apbēdināts. Arī Valsts prezidentu biju spiests informēt, ka tikmēr, kamēr nav normāli saprotamu rīcības plānu, tālāk valdības darbā nevaram virzīties," pauda premjerministrs.

Ziņots, ka Ministru prezidents nav apmierināts ar ministriju iesniegtajiem nozaru rīcības plāniem un uzdevis tos pārstrādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!