Foto: LETA
Rīgas pilsētas būvvalde likusi pārtraukt remonta darbus vienā no Krišjāņa Barona ielas posmiem, jo konstatējusi, ka tie tiek veikti bez iepriekš saskaņotas dokumentācijas.

Kā pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka, apsekojot Barona ielas būvdarbus, būvinspektors konstatēja, ka būvdarbi tiek veikti ar atkāpēm no būvvaldē saskaņotās dokumentācijas. Tika sagatavots atzinums, kurā norādīts, ka aizliegts turpināt tos būvdarbus, kuru dokumentācija būvvaldē nav saskaņota.

Pašlaik būvdarbi netiek turpināti, un Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji ir informējuši būvvaldi, ka tiek izstrādāta papildu dokumentācija.

Satiksmes departamentā tikmēr norāda, ka, veicot seguma atjaunošanu Barona ielā, būvnieki konstatējuši, ka zem izbraukātās zaļās zonas atrodas vēsturisks bruģa segums. Tā kā seguma atjaunošanas darbi jāveic, saglabājot ielas ģeometriju, tika pieņemts lēmums labiekārtot atklāto bruģējuma vietu, skaidroja departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Arī viņa apliecināja, ka pēc būvvaldes lēmuma visi būvdarbi šajā vietā ir apturēti. Patlaban tiek gatavota un saskaņota ar inženierkomunikācijas turētājiem apliecinājuma karte, lai to varētu iesniegt izvērtēšanai būvvaldē.

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš uzmanību, ka minētā teritorija pie Rīgas Svētās Trijādības katedrāles nav paredzēta kā stāvvieta, kā tas ticis interpretēts publiskā vidē, bet gan bruģēto zonu plānots labiekārtot. Ja būvvalde lems, ka departaments var atsākt darbus teritorija tiks labiekārtota, savukārt, ja noraidīs tā tiks atjaunota iepriekšējā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!