Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kurš šodien noslēdzis tikšanās ar ministriem, uzklausot viņu redzējumu par katra pārstāvētās nozares rīcības plānu, nolēmis nesteigties ar sava vērtējuma sniegšanu.

Sagaidāms, ka premjerministrs savu vērtējumu sniegs vien nākamnedēļ, ņemot vērā, ka nepieciešams apkopot informāciju, kuru snieguši ministri, apliecināja viņa preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņu neapmierina ministriju iesniegtie nozaru rīcības plāni, uzdeva tos pārveidot un iesniegt atkārtoti, kā arī noteica, ka ar katru ministru tiksies individuāli, lai uzklausītu klātienē viņu redzējumu. Katram no ministriem uz tikšanos bija jāsagatavo informācija vai nu papīra, vai prezentācijas formātā. "Lai saprastu, par ko mēs kopīgi runājam," pirmdien Ministru kabineta komitejas sēdē paskaidroja valdības vadītājs.

Katram ministram sarunai tika veltīta aptuveni stunda, ilgākais pusotra stunda.

Ministrijām nozaru rīcības plāni bija jāiesniedz līdz 30. martam. Divas to nebija izdarījušas vispār, bet pārējo ministriju iesniegto plānu kvalitāte neatbilst kritērijiem, par kuriem tika panākta vienošanās valdības deklarācijas apstiprināšanas laikā. "Tā vietā ministriju iesniegtajos plānos visbiežāk dominē deklaratīvas frāzes un pārstāsts par ikdienā veicamajiem darbiem," teikts Kučinska vēstulē sociālajiem partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!