Foto: DELFI

Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti apsekojuši pamesto ēku Vecmīlgrāvja 5. līnijā, kurā pirmdien, 18. aprīlī, iekļuvuši bērni un nopietnas traumas, iekrītot komunikāciju šahtā, guvusi kāda meitene, un tās īpašniekam SIA "VL5" lūguši sniegt viedokli par plānotajiem teritorijas norobežošanas pasākumiem, lai nepieļautu trešo personu piekļuvi, pastāstīja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Slimnīcas jaunbūve un divas palīgēkas Vecmīlgrāvja 5. līnijā iekļautas vidi degradējošu, sabrukušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju sarakstā un klasificētas kā pilsētvidi degradējošas būves.

Kā vēstīts, Valsts policija sākusi kriminālprocesus par diviem gadījumiem, kad Rīgā un Daugavpilī bērni guvuši smagas traumas, nokrītot no liela augstuma pamestās ēkās, informēja Valsts policijā.

Pirmdien policisti saņēma izsaukumu uz kādu pamestu ēku Vecmīlgrāvī, Vecmīlgrāvja 5. līnijā. Tur pieci bērni vecumā no 11 līdz 14 gadiem staigājuši, rotaļājušies un uzrāpušies līdz septītajam stāvam. Taču, skrienot lejā, 2005. gadā dzimusī meitene aptuveni trešajā vai ceturtajā stāvā iekritusi komunikāciju šahtā, nokrītot līdz pirmajam stāvam un gūstot smagas traumas. Pārējie bērni, redzot notikušo, izsaukuši mediķus, kas cietušo meiteni nogādājuši slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!