Foto: Shutterstock

Administratīvā rajona tiesa atteikusies pieņemt savulaik aktīvā "antifašista" Jāņa Kuzina biedrības "Sport for all" pieteikumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) aizliegumu retranslēt un izplatīt televīzijas programmu "Rossija RTR" Latvijā sešus mēnešus.

Kā informēja tiesā, šāds lēmums pieņemts 20. aprīlī. Tas gan vēl ir pārsūdzams Augstākajā tiesā 14 dienu laikā no lēmuma saņemšanas.

Tiesa norāda, ka pieteikumu iesniegusi persona, kurai nav tādu tiesību.

Kā ziņots, pieteicējs uzskata, ka NEPLP 7. aprīļa lēmums ir prettiesisks, ir pretrunā ar Satversmes 100. pantu un aizskar biedrības pārstāvētā patērētāja Kuzina tiesības izvēlēties, kādus televīzijas kanālus, programmas un saturu skatīties vai nē.

Prasības pieteikumā tiek uzsvērts, ka ar NEPLP lēmumu tiek liegta vārda brīvība kanālam, citiem žurnālistiem, kas neaģitē uz karu vai naidu, ierobežota piekļuve kanālam, kas raida ne tikai ziņas vai provokatīvas intervijas, bet arī mākslas filmas un sporta spēles, piemēram, futbola čempionātu "Euro 2016", kuru Kuzinam nebūs iespējams redzēt.

Jau ziņots, ka 12. aprīlī stājās spēkā aizliegums retranslēt un izplatīt TV programmu "Rossija RTR". Tas nozīmē, ka ar šodienu ir jāpārtrauc minētā kanāla retranslācija.

NEPLP 2015. gada laikā atkārtoti konstatēja rupjus pārkāpumus televīzijas kanāla "Rossija RTR" pārraidītajos raidījumos, kuros pārkāpts gan Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, gan arī Eiropas Savienības Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!