Foto: DELFI
Pērn no pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) 24,5 tūkstošus eiro saņēmušais Rīgas domes deputāts Olafs Pulks ("Vienotība") patlaban uzņēmumā strādā nepilna laika darbu, kurā tika pieņemts bez konkursa, pastāstīja PV pārstāvis Egons Ālers.

Viņš norādīja, ka Pulks ieņem projektu vadītāja amatu PV Pasažieru pārvadājumu departamenta Mārketinga daļā. "Esošais darba līgums paredz nepilna laika darbu. Ņemot vērā to, ka līdz tam Pulks jau strādāja PV, nepilna laika darba līgums tika slēgts bez konkursa. Pulka pamatpienākumos ietilpst sadarbība ar pašvaldībām un jaunu projektu attīstība, un darbā viņš ir katru dienu," skaidroja Ālers.

Pēc viņa teiktā, patlaban uzņēmums strādā pie jaunu ekspresreisu izveidošanas, kas dos būtisku ieguldījumu starppilsētu satiksmes organizēšanas uzlabošanā. "Šajā un līdzīgu projektu ietvaros, kur jāvērtē un jāņem vērā vairāku pašvaldību intereses, Pulaa zināšanas un pieredze gūst pilnvērtīgu pielietojumu. Pulkam ir maģistra grāds. Ar viņa paveikto var iepazīties, sekojot PV mārketinga aktivitātēm, reklāmas kampaņām un aktivitātēm komunikācijai sociālajos tīklos, kā arī vērtējot uzņēmuma ieviestos uzlabojumus, ieviešot jaunus maršrutus, jaunus biļešu veidus utt.," klāstīja PV pārstāvis.

Viņš piebilda, ka Pulks tiek iesaistīts visos uzņēmuma Mārketinga daļas realizētajos projektos.

Pulks pērn no PV saņēmis 24,5 tūkstošus eiro - 20,2 tūkstošus eiro veidoja viņa alga PV, savukārt 4,3 tūkstoši eiro amatpersonas deklarācijā norādīti kā citi ienākumi no uzņēmuma. Pulka amats PV ir projektu vadītājs, savukārt no pērnā gada 15.janvārim līdz 12.martam starp viņu un kompāniju bija noslēgts uzņēmuma līgums.

Aģentūra BNS par Pulka darba gaitām PV rakstīja jau pērn. Starp viņu un kompāniju aizvadītā gada sākumā noslēgtais uzņēmuma līgums paredzēja konsultāciju un priekšlikumu sniegšanu, lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, nodrošinot PV ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju. Ar deputāta sagatavotajiem materiāliem aģentūrai BNS tolaik gan nebija iespēja iepazīties. PV skaidroja, ka gan tos, gan Pulka atlīdzību par attiecīgo darbu veikšanu liedz publiskot nolikums par komercnoslēpumu kompānijā un uzņēmuma līgums, kurā noteikta līguma satura konfidencialitāte.

Pēcāk Pulks jau noslēdza darba līgumu ar PV. "Lai uzlabotu pārvadājumu kvalitāti, kā arī nodrošinot uzņēmuma ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju, arvien pieaug sadarbība ar pašvaldībām un valsts institūcijām. Uzņēmums regulāri veic iedzīvotāju vajadzību analīzi, ar nolūku sabalansēt PV iespējas ar pieprasījumu un, ņemot vērā uzņēmuma stratēģiskos uzdevumus, šādas analīzes apmērs turpmāk pieaugs. Pulks jau līdz šim ir veicis darbu uzņēmuma stratēģijas realizācijas ietvaros, arī turpmāk viņš nodrošinās sadarbību ar pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjiem ar nolūku nodrošināt uzņēmuma stratēģijas realizāciju," pērn darba līguma noslēgšanu ar Pulku skaidroja PV.

Savukārt 2013.gada Pulks strādājis par PV valdes priekšsēdētāja konsultantu. No 2013. līdz 2015.gadam (ieskaitot) Pulks no PV saņēmis 60,8 tūkstošus eiro.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās valsts kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!