Foto: LETA
Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) biroja vadītājs Māris Krastiņš atsaucis savu kandidatūru uz lidostas "Rīga" padomes locekļa amatu, LTV raidījumam "Panorāma" apliecinājis premjers.

Tam, ka premjera biroja vadītāja nokļūšana lidostas padomē grautu valsts uzņēmumu pārvaldības reformu, piekrīt arī Kučinskis, tāpēc esot panākta vienošanās ar Krastiņu par kandidatūras atsaukšanu no lidostas konkursa, vēstīja raidījums.

"Panorāma" aprīļa beigās vēstīja, ka Krastiņš piedalās konkursā. Toreiz pats Krastiņš norādīja, ka nav nevienas partijas biedrs, līdz ar to ir tiesīgs pretendēt uz minēto amatu, bet iecelšanas gadījumā viņš varētu abus amatus apvienot.

Tikmēr Kučinskis LTV atzina, ka biroja vadītājs viņu informējis par dalību konkursā, taču abu amatu saglabāšanu nesteidza solīt. "Viņš mani ir informējis, ka iesniedzis savu pieteikumu, un mēs to pārrunāsim. No vienas puses, tas varētu dot kaut kādus plusus, bet ir arī mīnusi. Tas ir tuvāko dienu jautājums," toreiz sacīja Kučinskis.

Konkursā piedaloties arī bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un aviācijas eksperts Tālis Linkaits.

Kā ziņots, krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!