Foto: LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir ticies ar vairāku konservatīvās vērtības aizstāvošu biedrību pārstāvjiem un apspriedis iespējas iesaistīt plašāku nevalstisko organizāciju (NVO) loku sadarbībā gan valdības, gan ministriju un valsts pārvaldes iestāžu līmenī.

Kā pastāstīja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs, tikšanās laikā ministrs un NVO pārstāvji pārrunāja NVO sadarbības iespējas ar valsts pārvaldi politikas veidošanā un īstenošanā, kā arī atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanā.

Sarunā piedalījušies pārstāvji no biedrības "Svētās Ģimenes Māja", biedrības "Asociācija Ģimene", biedrības "Katoliskā kustība "Par dzīvību"", biedrības "Ģimenes attīstības un kultūras centrs "Alise"", kā arī Juridiskās palīdzības administrācijas.

"Turpinot īstenot pasākumus vardarbības ģimenē ierobežošanai, ministra mērķis ir uzklausīt un pārrunāt NVO ieteikumus un priekšlikumus ģimenes vērtību stiprināšanā, kā arī apzināt NVO labo pieredzi un to iespējas turpmākajā darbā, sniedzot sociālo atbalstu ģimenēm," norādīja Vitenburgs.

Tieslietu ministrs izteicies, ka labi rezultāti šajā jomā būs tikai tad, ja šajā darbā būs iesaistīta visplašākā pārstāvniecība - sākot ar valsts pārvaldi un beidzot ar reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām. Kā pozitīvu piemēru ministrs minējis līdzdarbības līgumu ar krīžu un konsultāciju centru "Skalbes".

Ziņots, ka valdība otrdien pēc diskusijām, kurās izskanēja arī savstarpēji pārmetumi, atbalstīja Stambulas konvencijas ratifikāciju un parakstīšanu. Parakstot konvenciju, tai tiks pievienota deklarācija, kurā Latvija paziņos, ka piemēros konvenciju atbilstoši Latvijas Satversmē noteiktajiem principiem un noteikumiem.

Tieslietu ministrija neatbalstīja šādu soli, izplatot "juridisko analīzi", kurā apgalvots, ka Stambulas konvencija "klaji ignorē" gan Satversmes 112.pantā, gan starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos garantētās vecāku tiesības bērnu izglītībā. Turklāt netiekot ņemta vērā arī vecāku reliģijas brīvība, kas ir nesaraujami saistīta ar tiesībām izglītot savus bērnus saskaņā ar savu reliģisko pārliecību un filozofiskajiem uzskatiem.

Nedēļas sākumā izskanēja, ka vairākas sieviešu tiesību aizstāvju un seksuālo minoritāšu NVO varētu prasīt tieslietu ministra demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!