Jau sākot ar šo piektdienas pēcpusdienu sakarā ar Talsu rallija norisi uz vairākiem valsts un pašvaldības autoceļiem Talsu apkaimē tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi. Būtiskākie ierobežojumi būs sestdien un svētdien, 21. un 22. maijā, kad par apvedceļiem katrā konkrētā vietā informēs rallija organizatori, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Svētdien Ķekavas apkārtnē norisināsies velomaratons, kura laikā tiks ierobežota satiksme uz vairākiem autoceļiem, tajā skaitā uz Bauskas šosejas un Rīgas apvedceļa Salaspils–Babīte, kā arī uz reģionālas nozīmes autoceļiem maršrutā Ķekava–Daugmale–Baldone. Par apbraukšanas iespējām uz vietas informēs pasākuma organizatori.

Tāpat valsts autoceļu tīklā vairākos būvobjektos ir atsākti remontdarbi un uzsākts bedru masveida remonts, tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un garāku ceļā pavadīto laiku.

Būvdarbi turpinās uz Liepājas šosejas pār Lielupes tiltu, satiksme tur tiek regulēta ar luksoforiem, bet divos citos posmos – ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem. Darbi atsākti arī Tallinas šosejas posmā no Salacgrīvas līdz Ainažiem.

Klaipēdas šosejas posmā no Nīcas līdz Rucavai autovadītājiem jārēķinās ar trim luksoforu posmiem, kā arī papildu pusstundu ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa.

Uz Rēzeknes–Daugavpils ceļa ir trīs būvdarbu posmi: pie Maltas, kur būtisku satiksmes ierobežojumu nav, no Špoģiem līdz Daugavpilij, kur satiksmi vienā posmā regulē organizatori un 20 km garo posmu var šķērsot aptuveni 50 minūtēs. Pirms Lietuvas robežas, kur ieviesti pieci luksoforu posmi, paredzamais objekta šķērsošanas laiks arī ir 50 minūtes.

Savukārt seguma atjaunošanas būvdarbi notiek autoceļa Rīgas HES–Jaunjelgava posmā no Ķeguma virzienā uz Jaunjelgavu. Tur ir septiņi luksoforu posmi un ceļā jārēķinās ar papildu pusstundu. Papildu pusstunda būs nepieciešama, arī dodoties no Vecumniekiem Neretas virzienā, jo Valles apkārtnē notiek remontdarbi 13 km garumā ar sešiem luksoforu posmiem.

Ulbrokā turpinās rotācijas apļa izbūve uz ceļiem, kas savieno Rīgu ar Tīnūžu–Kokneses ceļu. Aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot satiksmes organizāciju aplī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!