Foto: PantherMedia/Scanpix

Par Rīgas pils zālāja pļaušanu bija atbildīgs uzņēmums "Ingrado", kam valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pieprasījusi paskaidrojumu par zālājā izveidoto ornamentu, portālam "Delfi" pastāstīja VNĪ sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Blodons.

Viņš klāstīja, ka līdz pils nodošanai Valsts prezidenta kancelejas rīcībā ir nepieciešams veikt ikdienišķus apkopes darbus, tostarp zālāja pļaušanu. Tāpēc VNĪ šā gada maijā veica cenu aptauju, kurā zemāko cenu piedāvāja SIA "Ingrado", kurš tika arī izvēlēts par pakalpojumu sniedzēju. Zālāja pļaušana bijusi vienreizējs pakalpojums.

"31. maijā, veicot zālāja pļaušanas darbus, uzņēmuma SIA "Ingrado" darbinieks zālājā izveidoja, iespējams, semantisku zīmi. Šobrīd zālājs ir pilnībā nopļauts un zīme nav saskatāma. VNĪ pieprasījis SIA "Ingrado" skaidrojumu par augstākminēto veidojumu," apliecināja Blodons.

VNĪ arī norādījis pakalpojuma sniedzējam, ka viņa darba uzdevumā neietilpst ornamentu izveidošana dekoratīvajā zālājā, piebilda Blodons.

Jau vēstīts, ka sociālajos tīklos izplatīta fotogrāfija, kurā redzams, ka prezidenta pils dārzā dārznieks, pļaujot zāli, izveidojis visai interesantu kompozīciju.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis raidījumam "Bez tabu" atzina, ka kancelejas darbiniekiem trešdienas rītā saņemtais foto bijis pārsteigums, kas licis "uzdot zināmus jautājumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!