Foto: LETA

Saistībā ar Valts ieņēmumu dienestā (VID) notiekošajām rotācijām vienu no ģenerāldirektores vietniekiem Kasparu Čerņecki bijis plānots novirzīt uz Iekšlietu ministrijas pārvaldībā esošajiem dienestiem, taču rezultātā secināts, ka viņš šim darbam neatbilst.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" noliedza, ka Čerņeckis speciāli nav paņemts Valsts policijā, bet gan tāpēc, ka viņam nav speciālās dienesta pakāpes. Ministrs atgādināja, ka "rotācija nav sods" un iepriekš ir izskatīta iespēja Čerņecki nodarbināt Valsts policijā, taču pēc tam, kad atbildīgās amatpersonas izskatījušas šo jautājumu, kā arī iepazinušies ar VID priekšnieces vietnieka CV secinājuši, ka tas nav iespējams.

Politiskos iemeslus Čerņecka paturēšanai VID noliedzis arī premjers Māris Kučinskis (ZZS), kurš sacījis, ka pārmaiņām plānos par Čerņecka rotāciju esot bijuši praktiski principi. Valdības vadītājs tāpat norādīja, ka arī turpmāk nepieciešams mehānisms, kā šādi jautājumi tiek izskatīti VID iekšienē un nodrošināt gana spēcīgu kontroli, lai lēmumos nevarētu iejaukties politiski.

Raidījums "De facto" svētdien ziņoja, ka līdzšinējo VID ģenerāldirektora vietnieku noziedzības apkarošanas jomā Kasparu Čerņecki bijis paredzēts pārcelt uz darbu ārpus VID, meklējot iespējas Iekšlietu ministrijā. Taču rotācija beigās nesot nenotikusi. Kā formālais iemesls minēts nespēja atrast atbilstošu vakanci Iekšlietu ministrijā.

Finanšu ministre raidījumam "De facto" sacījusi, ka, iespējams, tā ir Čerņecka vēlme "iekrampēties kādā pozīcijā VID".

Čerņeckis patlaban iecelts par VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!