Foto: LETA

Dzimumu līdztiesības jautājums cilvēkiem mūsdienās ir svarīgs, un arī uzņēmējdarbībā 21. gadsimtā tas ieguvis pavisam citu svaru, ceturtdien “Ilgtspējas indeksa 2016” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā uzsvērusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"Politiķi un ietekmīgi lēmumu pieņēmēji visā pasaulē sapratuši, ka sievietes pašlaik ir viens no galvenajiem ekonomikas paātrinātājiem. Spēja pārvarēt stresu, atbildība, prasme vadīt, iejūtība, taisnīgums – tās ir lietas, kas nepieciešamas jebkuram politiķim vai uzņēmējam neatkarīgi no dzimuma. Ja no sirds vēlamies darīt kādu darbu, tad mūsu dzimums reti kad traucē," klātesošajiem sacījusi Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvērusi dzimumu līdztiesības lomu sabiedrībā, SEB bankai pasniedzot Sabiedrības integrācijas fonda balvu nominācijā "Dzimumu līdztiesīgākais uzņēmums 2016".

Nominācijas mērķis ir izcelt uzņēmumu, kas visveiksmīgāk sekmējis vienlīdzīgu iespēju nodrošināšanu sievietēm un vīriešiem savā uzņēmumā.
Tāpat Mūrniece ceremonijā pasniegusi platīna godalgas uzņēmumiem "Latvenergo", "CEMEX", "RIMI Latvia" un "Ventspils Nafta termināls". Platīna godalgas iegūst uzņēmumi, kuru ilgtspējas indekss novērtēts visaugstāk, pārsniedzot 90%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!