Foto: LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valde ir piemērojusi disciplinārsodu – rakstveida piezīmi dakterim Viesturam Krūmiņam, portālam "Delfi" pavēstīja slimnīcas komunikācijas speciālists Mārtiņš Vilcāns.

Vienlaikus Krūmiņu nolemts atjaunot stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" galvenā ārsta amatā.

Dienesta izmeklēšanas komisija ir konstatējusi, ka Krūmiņš nepareizā secībā pacientam ir noformējis dokumentus un nav ievērojis kārtību kādā tiek veikta samaksa par saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

"Pašlaik šī kļūda ir labota, jo Krūmiņš ir aizpildījis medicīniskos dokumentus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Tāpat pacients ir vērsies slimnīcā ar iesniegumu, kurā apliecina, ka tiks veikta samaksa par saņemto pakalpojumu," klāstīja Vilcāns. Līdz ar to Austrumu slimnīcai neesot nodarīti materiālie zaudējumi.

Tāpat secināms, ka citiem pacientiem kaitējums nav nodarīts, jo uz ambulatoro pakalpojumu, kurš tika sniegts konkrētajam pacientam, rindu slimnīcā nav.

Jau vēstīts, ka Krūmiņš bez rindas veica ambulatoras manipulācijas – noņēma dzimumzīmes – bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam, turklāt par to netika prasīta samaksa.

Krūmiņš uz disciplinārlietas laiku bija atstādināts no amata.

Belēvičs pēc notikušā bija spiests atkāpties no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!