Foto: Reuters/Scanpix

Pēc valsts līdzfinansējumu apturēšanas vecākiem, kuru bērni apmeklē privātos bērnudārzus, Satversmes tiesā (ST) iesniegta prasība par vienlīdzības principa neievērošanu saistībā ar bērnudārzu pieejamību, otrdien vēsta raidījums "LNT Ziņas Sešos".

ST iesniegtā prasība, kurai savākts gandrīz pusotrs tūkstotis parakstu, ir pieņemta izskatīšanai. Līdz 21. jūlijam ST ir jāizlemj, vai ierosināt lietu. Vecāki pieprasa, lai maksa par pašvaldības un privātajiem bērnudārziem būtu vienāda, proti, tikai par ēdināšanu.

Saskaņā ar raidījuma vēstīto, pēc valsts dotācijas likvidēšanas maksa par privātajiem bērnu dārziem būtiski palielinājusies, piemēram, Rīgā maksa pieaugusi par 54,9 eiro. Rīdziniece, māmiņa Silvija Titova-Meija raidījumam stāstīja, ka viņai par diviem bērniem tagad būs jāmaksā gandrīz par 110 eiro mēnesī vairāk.

"Tas ir pamatīgs slogs. Es jūtos diezgan bēdīga, diezgan pamesta no valsts puses. Valsts nav pietiekami rūpējusies par to, nav mudinājusi pašvaldības izdarīt to metodiku aprēķināt pareizi," pauda Titova-Meija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!