Foto: LETA
Kopš par 775 eiro "Rīdzinieka karti" var nopirkt arī galvaspilsētā nedeklarētie iedzīvotāi, neviens šo iespēju nav izmantojis, ceturtdien vēstī LNT raidījums "900 sekundes".

"Rīdzinieka karte" tirdzniecībā nokļuva pirms mēneša.

Raidījums vēstī, ka, nesakatoties uz to, ka kartes īpašniekiem ieviestas jaunas atlaides, Rīgā deklarēto iedzīvotāju skaits nav palielinājies.

Laika e-talons ir vienīgā biļete Rīgas sabiedriskajā transportā, kas ir lētāka tieši "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem. Jūlija sākumā ieviestās laika biļetes mēneša laikā izmantotas jau vairākus simtus tūkstošu reižu. "Rīgas satiksme" skaidro, ka runa ir tieši par "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, kuri laika biļeti iecienījuši, visticamāk, piešķirtās atlaides dēļ.

"Rīgas satiksmes" apkopotā informācija liecina, ka mēneša laikā ir iegādātas vairāk nekā 200 000 stundas biļetes darba dienām, un pirmajā mēnesī ir iegādātas vairāk nekā 100 000 biļetes brīvdienām.

Jūlijā, kad ieviesti laika e-taloni, pieaudzis arī pieprasījums pēc "Rīdzinieka kartēm". Aizvadītajā mēnesī izņemti aptuveni 8000 karšu. Salīdzinot ar jūliju gadu iepriekš, tas ir divas reizes vairāk.

Kopā jau vairāk nekā 362 000 iedzīvotāju ir "Rīdzinieka kartes" īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!