Foto: LETA

Valdība otrdien lems par Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Inga Koļegovas pārcelšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatā, otrdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"VID nevar palikt bez vadības, un iet uz kaut kādu B variantu, kur mēs decembra beigās iegūstam [vadītāju]," viņš sacīja, uzsverot, ka Koļegova ir cilvēks, kas var tikt galā ar VID vadību.

"Iet uz nezināmu nākotni es pašlaik neesmu gatavs," atzina Kučinskis.

Partijas "Vienotība" noraidošo nostāju viņš skaidroja ar to, ka daļa partijas pārstāvju, iespējams, dzīvo atmiņās par iepriekšējo laiku un nav ieinteresēti pārmaiņās.

Vienlaikus Kučinskis pauda cerību, ka domstarpības Koļegovas jautājumā neiezīmē šķelšanos koalīcijas partneru vidū.

Kučinskis apliecināja, ka tā ir viņa izšķiršanās, iekļaujot jautājumu par Koļegovas apstiprināšanu VID vadītājas amatā valdības sēdes darba kārtībā otrdien. Ir pamats domāt, ka Nacionālā apvienība atbalstīs ZZS nostāju, viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka partija "Vienotība" pirmdien nolēma neatbalstīt Koļegovas kandidatūru. Par viņu balsos Zaļo un zemnieku savienības ministri, un arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK aicinās savus ministrus atbalstīt Koļegovu ar nosacījumu, ka pēc gada būtu jāizvērtē viņas paveiktais.

Tāpat ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola VID ģenerāldirektora amatam oficiāli izvirzīs Koļegovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!