Rīgas dome un vecākā Rīgas antikvariāta "Planēta" pārstāvji otrdien vienojās par antikvariāta pārcelšanos uz pašvaldībai piederošo ēku Jāņa ielā 6/10, un jau ir sagatavots nomas līguma projekts, kas gan vēl ir jāprecizē.
Domes Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks stāstīja, ka telpās Jāņa ielā kādreiz bija restorāns "Kalanda", kuru apsaimniekoja "Lata International", bet vēlāk ēka nonāca Privatizācijas aģentūras pārziņā un pašlaik to nodod pašvaldībai. "Tur jau ir plāksnīte "Pašvaldības īpašums"," piebilda Ameriks, norādot, ka telpas ir piemērotas antikvariātam.

Ameriks stāstīja, ka antikvariātam atvēlēs pirmo stāvu un pagrabu, kur kopējā platība ir aptuveni 400 kvadrātmetru un nomas maksa varētu būt uz pusi mazāka nekā iepriekšējo nomnieku maksātie četri lati par kvadrātmetru.

Iepriekš Ameriks norādīja, ka dome nolēmusi palīdzēt, jo "šis ir vēsturisks uzņēmums, kas darbojas jau vairāk nekā 50 gadus, turklāt esam saņēmuši arī vairāku desmitu sabiedrībā pazīstamu cilvēku lūgumu palīdzēt antikvariātam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!